Friday, January 23, 2009

Halluuuu


Dah lama rasanya aku tak mengupdate blog ni...kt opis awal2 tahun ni aku memang bz dari pagi sampailah ke petang...kdg2 time rehatpun aku wat keje tau....tgklah betapa byknya keje aku:)....cawangan2 yang aku jaga lak hampir kesemuanya dh anta penyata cuti untuk aku rekod dlm buku servis dorang...Alhamdulillah aku dh sattlekan 3 cawangan, maknanya skrang tinggal 3 cawangan je lg yang menunggu giliran untuk diupdatekan cuti mereka...target aku ujung bulan januari ni aku mesti kene sattlekan mengupdate cuti ni...aku memnang mcm ni kalau aku wat apa2 mesti nak kene ada target supaya keje aku jadi teratur...aku tak suka wat keje lembab2 ni nanti pending aku gak yang susah....time keje aku harus fokus pada keje, kalau nak rileks balik umah aku akan rileks sepuas2ya...aku juga memnag takkan sentuh hal keje bila aku melangkah keluar dari opis selepas opis hour.....

Hari ni last keje, esok akan bermulalah cuti yang panjang...bestnyalah....dptlah aku rest puas2, tp boleh ker???kat umah skrg ni aku sibuk menyiapkan bunga telur adik aku...dh siap 50 batang warna purple...esok nak wat warna silver lak 50 btg...kami nak gabungkan warna purple dan silver untuk bunga pahar nanti.....baru naik seri aku rasa...kalau guna satu warna jer mcm tak iduplah...tu hanyalah pendapat aku dan adik beradikku.....pendapat orang aku tak taulah......hari sabtu aku plan nak ke kl, adik aku nak tempah baju nikah dia...maybe gi semua house kot...pasainya kt sana byk skit tukang jahit yang best2 jahitannya.....kalau nak tempah baju kebaya aku lagi suka gi tempah kt cina,pasai jahitan dorang memang cun lah...sedap memakai dan sedap mata memandang....pasai tu aku jarang tempah kebaya kt orang melayu ni...bukannya nak memperkecilkan orang kita tapi aku dh seriklah dh 2x aku tempah kebaya kt org kita tapi hasilnya memanglah tersangat2 kecewa.....baju aku jd besa sgt2....dah lah li kain mahal2,last2 jd mcm ni terus aku buang je baju tu...tak lalu aku nak memakainya...meluat!!!

2 comments:

~honey_nurhaliza~ said...

lin,betul2 tuh...stuju sgt2...org melayu jahit x besh...bukan nk kondem tp realiti...so dorg kene bnyk blaja lg...hanny suke tmpah kat tailor cina(kwn mama hanny) tersangat la besh kalau wat2 baju kebaya ni...:)

p/s: eh2 dh bley pki kebaya ek?? ini sudah bagus...truskan usaha ye yanggg..hanny sntiasa support u..:)

adzlin said...

betui tu hanny....linpun skrg ni tgh semangat nak kuruslah ni...jdm5 tu memang byk2 membantu lah...thanx sbb kenalkan kt lin