Monday, November 21, 2011

Berbulan Madu - part 1

Birahnyalah nak berpart2 pulak entri kali ni.....hiks!


Sempena ulangtahun pertama perkahwinan kami....
kami berdua telah sepakat untuk berbulan madu di Pullman, Putrajaya...
Kenapa pilih hotel ni???
Sebab tempat ini tersangatlah privacynya...
Walaupun terletak dalam Putrajaya tapi lokasinya memang agak jauh dari kesibukan kota...ewahhhh
Memang sesuailah untuk yang sukakan kedamaian mcm kami berdua ni...:P

Pullman Hotel & Resort, memang cantik.....
Masa mula-mula cek in tu, rasa macam sunyi sangat....
Tapi kereta penuh dekat parking basement 1, terpaksalah kami turun ke basement 2...
Keadaan tupun dah menggambarkan betapa privacynya tempat ni...
Jarang sangat bertembung ngan penginap2 kat sani kecuali time makan je....
Masa tu korang akan nampak betapa ramainya yang menginap kat sini....:D


Reka bentuk setiap bangunan ni berbeza mengikut kreativiti...
Antara konsep yang ada......
Jasmine Wing....ini berkonsepkan senibina India....
Rafflesia Wing.....berkonsepkan borneo, bilik kat sini agak menarik sebab viewnya mengadap tasik.
Bunga Tanjung Wing - ini pulak berkonsepkan Melayu
Lotus Wing - berkonsepkan cina....


Bilik yang kami duduk ni terletak kat Lotus Wing, berkonsepkan senibina cina...


Yang istimewanya dalam bilik ni, ada jakuzi....

Bolehlah nak berendam selama mana yang boleh..

Bak kata suami saya, dah bayar mahal-mahal haruslah menggunakan sebaik mungkin...

Rugi kalau tak guna....hehehehe

Biliknya selesa sebab agak luas......


Seksi uuuuuuuu bilik airnya....

kalau bercuti ngan kawan-kawan tak digalakkan untuk pilih bilik ini...hehehe

kang tak pasal2 kena skodeng ngan kawan-kawan lak nanti....:P



Ada yang tanya bape rate bilik ni ye....

Harganya dalam RM300++ semalaman tidak termasuk tax ye kengkawan....

Kalau untuk kakitangan kerajaan dapatlah diskaun jadi RM290+ tax = RM300++





**lepas ni nak tayang lak gambar2 di sana...:P

6 comments:

ibuafiqahhuzaifah said...

punya jauh g honeymoon..hehehe..
cantik..
view lagi tmpt menarik kat situ..
tp pkir bnyk kali kalu nk menginap situ agaknya..hehe

mia-ina said...

wajib tayang gmbr sekitar hotel & view ..cantik nya...mia nye wedding aniversary biasa je kot....hepi anniversary again lin

azrin_zelina said...

Irnie: Hehehe, jauhkan, nanti aku update ye, skrg ni bz nak siapkan hrmis sebelum 25 nov ni, pening2

Mia: terima kasih mia,alah mia tak pentingpun tu semua, yg penting org tersayang ada bersama kita

dakcik said...

wah bestnya dia dpt duduk pullman..kite yg duk dekat ni pun xjejak lg..hihihi

nurul_diya m. nor al-haj said...

dah lma tak dgr perkataan birah...ha3~

Cik Juju said...

Happy FIRST anniversary...nti upload gmbar byk2 deh utk Part 2 plak