Thursday, January 5, 2012

Cuti-Cuti Melaka - Ikan Bakar Parameswara

Siangnya dah penat-penat berjalan di zoo, malamnya pulak adalah sesi menternak lemak...
kami semua makan kat tempat yang terkenal dengan ikan bakarnya iaitu umbai.........

kami memang gerak awal dari rumah, konon2nya takut orang ramai kalau datang lambat tapi masa kami semua dah sampai tu, mak aiiiiiiiiiiiii bukan main penuh tempat tu....

meja pun tak ada, tapi nasib baiklah pekerja kat situ bagi kami duduk dulu dekat meja yang dah di reserved kan untuk pelanggan lain.

Memang bercintalah nak tunggu makanan sampai, bayangkan kami order dari petang dari ada matahari sampailah ke malam baru makanan sampai....

Budak-budak usah cakaplah, mula2 dorang okey lagi tapi bila dah lama sangat menunggu masing-masing dah buat perangai.....kesian dorang penat menunggu

Nombor order kami 63.....

Sebelum makanan sampai kami dihidangkan dulu dengan buah-buahan, bukan free ye buah-buah ni tapi kena bayar.

Kailan ikan masin ni makanan yang paling awal sampainya.......sampai naik sejuk makanan yang lain tak muncul-muncul jugak dan rasanya pun agak kureng je.........

Setelah menunggu sejam lebih barulah makanan yang ditunggu2pun tiba....apa lagi kasi bedal le sebab masing-masing perut dah menyanyi sakan.........

Siakap masam manis

Ketam masak lada hitam.....sedap tapi sayang ketamnya isi tak banyak

Sotong masak merah......sotongnya besar2 puas makan

Ikan cencaru bakar belah belakang....nipun sedap juga

Dan yang paling sedappppppppppppp adalah udang goreng tepung, anak-anak buah akupun bukan main suka lagi udang ni.

Bila tekak dah sedap makan seafood haruslah makan ubat alergik kalau tak puas menggaru le jawabnya.........

3 comments:

CIK MAY said...

dah makan jugak kat parameswara..sedap je..tapi rmi org kate tak sedap..

azrin_zelina said...

a'aah sedap,tp kalau pergi time ramai sgt orang tu jd kureng sikit

Myfest Guide said...

LIKE us in http://www.facebook.com/Myfestguidemagazine & FOLLOW us in http://twitter.com/MyFestGuide and log in to www.myfestguide.com